#1 2013-04-01 09:53:43

Mathew

Miszcz i ..uj

13709607
Call me!
Punktów :   

Forum by Mathew

Witam wszystkich i zapraszam do lektury, która z godziny na godzinę będzie edytowana aby nie spamować postami ;)

Jako że dostałem pozwolenie od Administracji na umieszczenie linków itp. to zapraszam do oceny na www.sinners-ogame.cba.pl

Na razie nie głównego loga. Skupiam się na miłym spędzaniu czasu tutaj ;) Chce dać tej stronie jak każdej, którą robię trochę serca i czegoś oryginalnego.

Modyfikacje dodane:
1. Ilość kobiet i mężczyzn-> pokazuje liczbę zarejestrowanych kobiet i mężczyzn -> wymagane jest przy rejestracji.
2. Rozbudowany Panel Administratora -> wersja rozszerzona. Nowy wygląd PA (jeżeli chcecie zapodam screeny).
3. Weryfikacja Nazwy użytkownika, emailu, hasła.

Plany na najbliższy czas:
1. Nowy SB + robocik + rozkrzyczani.
2. Obrazki działów.
3. Nowy BBCode -> powiedzmy, że jak w Wordzie.
4. O mnie  w profilu -> można napisać kilka zdań o sobie ;)
5. Top5 -> chyba nie trzeba tłumaczyć.
6. W profilu możliwość bezpośredniego przejścia z forum do czyjejś galaktyki, układu w ogame ;)
7. Pomysły na forum -> przydatne dla admina -> będę starał przerobić się tak modyfikacje, aby każdy użytkownik mógł pisać swoje pomysły a admini to widzieć w PA i tym zarządzać, póki co wersja dla adminów ;)
8. Przejście gości po upływie określonego czasu do rejestracji.
9. Logo Forum :P
10. Zmiana nieciekawie wyglądających kolorów na forum np. na białym tle, szare kolory.
11. Rangi na Forum jak w sojuszu.
12. Przed rejestracją własny regulamin, który można napisać samemu zamiast standardowego.
13. Nowy wygląd profilu z zakładkami zamiast standardowej ,,rolki'' w dół.
14. Nowy wygląd rejestracji z zakładkami zamiast standardowej ,,rolki'' w dół.
XX. Coś pewnie jeszcze się wymyśli

Tak to na wstępie będzie wyglądało, oczywiście cały czas będę starał się wprowadzać jakieś poprawki wizualne jak i w kodzie i dodawać modyfikacje, aby jakoś to działało. Zawsze czekam na podpowiedzi innych. Jestem tylko człowiekiem i gdzieś mogłem się pomylić w kodzie i coś może nie działać poprawnie w takim przypadku proszę o kontakt na GG 13709607 -> przedstawić się nickiem z gry i jaka gra ;)

Prosiłbym też o rozbudowane wypowiedzi na temat Forum, a nie np. ,,Nie podoba mi się i tyle'' , bo to do niczego nie prowadzi ;)

Pozdrawiam Mathew

EDIT 1

Tak akceptacja kont będzie oraz niewidoczna część forum, ale teraz żeby wszyscy mieli możliwość zobaczenia co jest włączyłem tą opcję(widoczne forum)

EDIT 2

Można wiedzieć dlaczego? Nie chodzi tylko o to forum, ale ogólnie o mój rozwój, dlatego każda opinia jest ważna.

Ostatnio edytowany przez Mathew (2013-04-01 20:02:12)

#2 2013-04-01 10:19:01

Kesiii

Administrator

Punktów :   

Re: Forum by Mathew

Myślę, że kiedy uznasz, że Twoje forum jest gotowe przeprowadzimy głosowanie i niech członkowie sojuszu wybiorą, z którego chcą korzystać.

Moim zdaniem najbardziej istotną kwestią jest to żeby forum było czytelne, a oba fora to spełniają. Jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa to myślę, że w przyszłości dobrym pomysłem jest nieujawnianie treści forum dla osób niezalogowanych+ ręczna akceptacja (bądź nie) nowych kont.

#3 2013-04-01 13:22:20

Caparso13

Zbanowany

Punktów :   

Mathew proponuje juz zostawic to aktualne forum ;)

#4 2013-04-02 09:34:57

Sandarin

Użytkownik

Punktów :   

Ja również proponuje zostawić to forum ;)

#5 2013-04-02 10:56:15

Daiguren

Użytkownik

Punktów :   

Moim zdaniem forum przygotowywane przez Mathew jest bardzo dobre. Przede wszystkim czytelne i wszystko jest przejrzyste. Do tego ShoutBox jest rzucający się w oczy i umieszczony wmałym odstępie od forum, tutaj trzeba było dobrze się przypatrzyć ponieważ "zlewa" się z szatą graficzną. Można dodać avatar, który będzie widoczny i czytelny. Na tym forum nie wiem czemu, ale bardzo malutki jest i wręcz nie widać co przedstawia (mimo wgrania obrazu o maksymalnych wymiarach 60x60 pikseli). Jedynie co bym proponował względem nowego forum to przywrócić poprzednią szatę graficzną. Ta biel jest dobijająca (wystarczy wyjrzeć za okno) i razi po oczach :p

#6 2013-04-02 12:47:55

Mathew

Miszcz i ..uj

13709607
Call me!
Punktów :   

Ta biel już była :) na głownym panelu jedyne co zmieniłem to na czarny kolor szate graficzną(tył form) bo był szarawy. Mogę zawsze wpisać co ma być i będzie :)

EDIT 1

sprawdziłem i to menu to grafika można zawsze zrobić inną np. ciemniejszą i pod dobra nazwą wrzucić do odpowiedniego folderu i automatycznie się zmieni :)

EDIT 2

A i na słuszną uwagę zgłoszoną przez Kesiii zmieniłem kolory napisów na forum na stronie głównej i stopce(2 osobne pliki) na troszkę jaśniejsze

Ostatnio edytowany przez Mathew (2013-04-02 12:52:12)

Stopka forum

RSS